Alcătuire dosar pentru viză SUA

WhatsApp
Orar

Luni-Vineri: 09:00-18:00

Toate taxele pentru solicitarea vizei (MRV) emise înainte de 1 octombrie 2022 vor expira la 30 septembrie 2023

21 septembrie 2023BY Val ( 0 ) Comment

Toate taxele pentru solicitarea vizei (MRV) emise înainte de 1 octombrie 2022 expiră la 30 septembrie 2023. Nu vor exista prelungiri ale valabilității acestora. Solicitanții trebuie să efectueze o programare sau să solicite o viză fără interviu înainte de 30 septembrie 2023 pentru a evita plata unei noi taxe. Vă rugăm să rețineți că interviul în sine nu trebuie să aibă loc înainte de 30 septembrie 2023, dar o programare trebuie efectuată în sistem, chiar dacă este în viitor. În plus, solicitanții care utilizează taxele MRV plătite înainte de 1 octombrie 2022 sunt avertizați să nu încerce să efectueze o reprogramare pe 1 octombrie 2023 sau după această dată. Acest lucru va duce la pierderea atât a datei inițiale de programare, cât și a taxei pentru solicitarea vizei. Solicitantul va trebui să plătească o nouă taxă și să depună o nouă solicitare de viză.

Cereri în regim de urgență aprobate

Vă rugăm să vă asigurați că data planificată a călătoriei este corect menționată în cerere. Ambasada S.U.A. o să rezerve o dată și oră pentru programarea dumneavoastră. După ce primiți e-mail-ul de confirmare, vă rugăm să accesați profilul de solicitare pentru a verifica data și ora aprobate, și, în consecință, să planificați participarea la interviu.

Extinderea valabilității taxelor de solicitare a vizei începând cu 1 octombrie 2022

Toate plățile pentru taxa de solicitare a vizelor de nonimigrare (cunoscute și sub numele de taxe MRV) efectuate la 1 octombrie 2022 sau după această dată, sunt valabile timp de 365 de zile de la data emiterii unei chitanțe pentru plata taxei MRV. Aplicanții trebuie să programeze un interviu sau să depună o aplicație pentru a obține o viză fără interviu în această perioadă de 365 de zile. Vă rugăm să rețineți că solicitanții trebuie să își programeze interviul sau să depună aplicația pentru a obține o viză fără interviu în această perioadă de 365 de zile. Nu este obligatoriu ca interviul să aibă loc în perioada de 365 de zile. Toate chitanțele emise înainte de 1 octombrie 2022 au fost prelungite până la 30 septembrie 2023 și rămân valabile până la această dată.

Informații actualizate despre serviciile consulare

În prezent, acceptăm programări pentru toate categoriile de vize temporare, desi, timpul de așteptare pentru vizele turistice este mare din cauza serviciilor limitate pe durata stării de alertă legate de COVID. Continuăm să evaluăm cererile în regim de urgență pentru a facilita călătoriile esențiale în Statele Unite.

Anunț important privind cerințele programului de obținere a vizei fără interviu

Selectați aici  pentru a afla mai multe informații depre anumite categorii de vize pe bază de petiție care ar putea fi scutite de obligativitatea de a se prezenta la interviu.

Extinderea reînnoirii vizei fără interviu

În urma consultărilor cu Departamentul pentru Securitate Internă, Secretarul Blinken a extins temporar capacitatea ofiţerilor consulari de a renunţa la interviurile în persoană, pentru cei care solicită o viză temporară cu aceeaşi clasificare. Anterior, numai acei aplicanţi a căror viză temporară expirase în ultimele 24 de luni erau eligibili pentru solicitarea unei vize fără a se prezenta la interviu. Secretarul a extins temporar această perioadă la 48 de luni. Regula este în vigoare până la data de 31 decembrie 2021. Modificare le permite ofiţerilor consulari să continue procesarea anumitor solicitări de viză temporară, limitând astfel numărul de aplicanţi care trebuie să se prezinte la o secţie consulară şi reducând în acest fel riscul de transmitere COVID-19 către alţi solicitanţi şi personalul consular. Călătorii sunt încurajaţi să verifice web-site-ul celei mai apropiate Ambasade sau Consulat a/al Statelor Unite pentru mai multe informaţii cu privire la serviciile disponibile momentan, precum şi infomaţii despre eligibilitate şi intrucţiuni privind solicitarea unei vize fără interviu.

Informaţii despre programul Visa Waiver

Dacă sunteţi un cetăţean al unei ţări participante la Visa Waiver Program, dar nu sunteţi eligibil pentru a călători în Statele Unite în baza acestui program, va trebui să solicitaţi o viză temporară cu cel puţin trei (3) luni înainte de data aproximativă a călătoriei. În cazul în care planurile de călătorie nu sunt urgente, va trebui să plătiţi taxa de solicitare a vizei, să completaţi formularul DS-160 de pe website-ul  şi să programaţi interviul de solicitare a vizei. În situaţia în care planurile de călătorie sunt iminente, puteţi solicita o programare în regim de urgenţă. Vă rugăm să includeţi în solicitare data şi scopul călătoriei, dar şi o copie a mesajului primit din partea Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei cu privire la statutul ESTA. Mai multe informaţii despre restricţiile călătoriei sub programul Visa Waiver Program, inclusiv cerinţele despre paşaportul electronic, puteţi găsi pe aici .

Informaţii despre formularul DS-160

Dacă în trecut ați mai solicitat o viză și doriți să vă programați pentru un alt interviu de solicitare a vizei, vă rugăm să completați un nou formular DS-160 (formularul DS-160 poate fi găsit aici). După completare, actualizați profilul cu noul număr al formularului DS-160, înainte de a efectua o nouă programare.

TAGGED IN : ,

Leave Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.