Alcătuire dosar pentru viză SUA

WhatsApp
Orar

Luni-Vineri: 09:00-18:00

Cum poți demonstra „legăturile puternice“ cu țara?

30 decembrie 2022BY Val ( 0 ) Comment

Legăturile puternice diferă de la ţară la ţară, de la localitate la localitate şi de la persoană la persoană. Unele exemple de astfel de legături pot fi un loc de muncă, o casă, o familie, un cont bancar. „Legăturile“ reprezintă diferitele aspecte ale vieţii dumneavoastră care vă leagă de ţara de reşedinţă: proprietăţile deţinute, locul de muncă, relaţiile sociale şi de familie.

Încercaţi să vă imaginaţi propriile legături în ţara în care locuiţi. Un ofiţer consular al unei alte ţări ar putea considera că aveţi o reşedinţă pe care nu intenţionaţi să o abandonaţi? Cel mai probabil răspunsul va fi „da“, dacă aveţi un loc de muncă, o familie, dacă deţineţi în proprietate sau aţi închiriat o casă sau un apartament sau dacă aveţi alte angajamente care vă impus întoarcerea în ţara dumneavoastră la finalul vizitei în străinătate. Situaţia fiecărei persoane este diferită.

Ofițerii consulari ai Statelor Unite sunt conștienți de această diversitate. În timpul interviului de viză, aceștia analizează fiecare cerere individual și iau în considerare factori profesionali, sociali, culturali și de altă natură. În cazul solicitanților mai tineri care poate nu au avut șansa de a stabili multe legături, ofițerii consulari pot analiza intențiile specifice ale acestora, situația familială și planurile și perspectivele pe termen lung în țara lor de reședință. Fiecare caz este examinat individual și beneficiază de toate considerentele prevăzute de lege.

Leave Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.