publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

Job-uri si locuri de munca

Work&Travel a fost creat pentru studentii care vor sa lucreze si sa calatoreasca in Statele Unite in perioada vacantei de vara. Locurile de munca puse la dispozitie de programul Work&Travel sunt in zone si orase pe care merita sa le vizitezi si ca turist. De fapt, motivul pentru care angajatorii au nevoie de forta de munca in acele statiuni turistice este in primul rand amplasarea lor, care atrage in timpul verii un mare numar de vizitatori. Si chiar ai ce sa vezi! Las Vegas, Ocean City, Palm Beach, Grand Canion National Park, Atlantic City, California, New England, Texas - sunt multe destinatii dintre care poti alege.
 
Orice pozitie ai ocupa, are caracter sezonier, deci nu ai nevoie de calificari speciale sau de experienta in domeniul turismului si al serviciilor. Indatoririle tale vor fi simple si le vei face fata, mai ales ca vei beneficia de un training acordat de angajator. In situatia in care lucrezi direct cu clientii, sarmul, abilitatile de comunicare si usurinta exprimarii in engleza sunt un atu.
Perioada vacantei de vara
Angajatorii americani au nevoie de tine incepand cu 15 iunie, iar tu trebuie sa revii in tara pana la sfarsitul lui septembrie. In acest interval iti poti fixa oricand plecarea si intoarcerea, insa e bine sa stii ca in august, atunci cand studentii americani se reintorc la studii, tie iti pot aparea mai multe variante de lucru, fie prestand over-time, fie angajandu-te si in alt loc. Ca sa ai timp sa te integrezi, e mai bine sa fii in State in iunie, iar ca sa gasesti locuri mai bune, aplica pentru program cat mai repede.
Salariu, tips si over-time
In State esti tratat ca oricare alt cetatean angajat pe acel post - american sau de orice alta nationalitate. O data ce ai ajuns acolo prin Work&Travel, muncesti legal si ai drepturi depline, exact ca un american. Poti gasi usor inca un loc de munca, la care iti iei cel putin jumatate de norma. E important sa stii ca ai voie sa muncesti in oricat de multe locuri vrei si ca se castiga din salariu, bacsis si ore suplimentare. A lucra full-time inseamna, de cele mai multe ori, 40 de ore pe saptamana, iar majoritatea angajatorilor ofera pentru over-time 150% din salariul de baza.
Cum te angajezi prin programul Work and Travel?

Ai mai multe variante de a te angaja prin "Work & Travel". In primul rand, poti merge la un targ de job-uri (noi anuntam pe site sau forum cand au loc), unde iti cunosti viitorii angajatori. Intr-un astfel de cadru, poti discuta multe detalii, iti poti expune adecvat punctele forte,fie ca tin de specialitatea ta, fie ca tin de dezvoltarea personala. 

Cele mai bune joburi in America si cum sa ti le gasesti

1. Location, location, location!

Daca vrei sa-ti gasesti un job bun in America pe vara locatia conteaza extrem de mult. Nu-ti recomand sa lucrezi intr-un oras mare pentru simplul motiv ca o sa ai cheltuieli mai multe (chirie mai mare, trebuie sa platesti abonament la autobuz, altele) si o sa-ti ia mai mult timp sa te deplasezi de la un loc la altul (gen 30-50 min din uptown in downtown) ceea ce inseamna ca o sa ai mai putin timp sa muncesti => mai putini bani castigati.

Concluzia: gaseste-ti un oras micut, in care totul este in "walking distance" sau maxim 20 minute cu bicicleta, pentru a merge usor de la un job la altul si acasa.

2. Joburile bune se iau repede! Aplica la joburi in America din vreme!

Polonezii, ucrainienii si rusii ajung deja din mai si o sa "fure" toate joburile bune. Daca aplici tarziu raman numai joburile care se platesc cu salariu minim. Cauta pe site-uri, toate resorturile au business directory-uri si lista cu toate businessurile locale. Ia-ti o cartela rds.tel si suna de acum la toate firmele care te intereseaza. Conteaza mult sa te auda, sa vada ca te descurci cu engleza pentru ca rusii, ucrainienii si polonezii sunt cam varza la engleza. Trebuie sa-ti faci si un resume in engleza si sa-l trimiti la toate firmele cu care ai discutat. Apoi, dupa o saptamana, suna firmele din nou. E foarte important sa discuti cu un manager.

3. Cum se vorbeste la telefon?
Pe cand lucram intrau rusi si intrebau "I job?" Atat stiau! Trebuie sa ai un "script", ca cei din vanzari.

"Hi, my name is "numele tau aici", I'm a student, I'm calling from Romania and I'm looking for some job opportunities for the summer. Is there any manager available?"

Fa-ti o lista cu skillurile si experienta pe care le ai si niste chestii care dau bine la angajator: "I'm a fast learner", "I see myself as adaptable", "I'm looking forward to do... ", "I am customer oriented".

4. Locuri nerecomandate

Nu iti recomandam parc de distractie din mai multe motive (desi exista exceptii frumoase):

  • dureaza mult sa ajungi si sa pleci de acolo (asta daca nu ti se asigura cazare in interiorul parcului) si pierzi vremea pe drumuri
  • trebuie sa muncesti vara in aer liber, la caldura, transpiratie, praf, alea alea
  • nu se castiga cine stie ce per ora
  • sunt slabe sanse de ore suplimentare si e greu sa gasesti al doilea job daca primul iti ocupa foarte mult timp din zi

In unele resorturi/parcuri mari nu exista decat un singur angajator si esti la mana lui: n-o sa ai ore suplimentare, n-o sa ai unde sa iei al doilea job sau sa te muti daca nu-ti convine. De exemplu, exista Yosemite Park, unde-s slabe sanse sa gasesti al doilea job (ai sanse de overtime), dar se parcul este extraordinar, e o comunitate mare de studenti, poti sa faci excursii, activitati in grup, etc. Poate sa fie o experienta frumoasa, chiar daca nu faci atatia bani. Alt exemplu este si Glacier Park si Yellowstone.

Florida in timpul verii este off-season, adica vremea e insuportabila, foarte cald, umed si din cand in cand... uragane. In zona Orlando singurii angajatori care au business year-round sunt cei de la Universal, Disney si Gator Land si au salarii cam mici. Mai poti gasi si housekeeping, dar concurezi cu mexicanii care sunt mult mai rapizi si mai priceputi. "Avantajul" este ca o sa fie nevoie sa inveti spaniola.

5. Concluzie

Cauta job. Pe coasta de est sunt o multime de resorturi unde poti gasi joburi: Ocean City, Maine, Hamptons, Myrtle Beach, Vermont, Cape Cod, Virginia Beach. Pune pe google numele statiunii + restaurants sau + jobs.

Joburi bine platite nu sunt numai la restaurante (waitress) sunt si la country clubs si terenuri de golf, locuri care au clienti afluenti. Ai grija numai sa nu fie prea izolate.

 

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.comStiri Vize USA&Canada