publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

Work and Travel

SUA a adoptat in anul 1948 legea privind schimbul de educatie si informatie cunoscuta sub numele de Smith-Mundt Act prin care se stabilea cadrul de derulare al programelor de exchange. Scopul acestei legi este de a creste intelegerea si aprecierea reciproca dintre cetatenii americani si cei din alte tari prin schimburi culturale si educationale. Aceste programe de exchange reprezinta un punct important in politica externa a SUA.

Programul de W&T are ca scop sa ofere studentilor din toata lumea, care altfel poate nu si-ar putea permite sa participe la un program de exchange, ocazia de a experimenta in timpul vacantei de vara viata in SUA. Astfel, fiecare din participanti invata despre SUA, dar si devin ambasadori culturali ai tarii lor. De asemenea, programul ajuta angajatorii din SUA sa-si gaseasca personal pentru perioadele aglomerate ale anului prin gasirea de angajati sezonieri in postura studentilor care vin in USA in cautarea unui job.Nu in ultimul rand, programul ofera tinerilor studenti ocazia de a castiga bani frumosi si de a ajunge la o independenta financiara direct proportionala cu gradul de efort depus.

Motive pentru a alege W&T:

  • ocazia de a lucra intr-un mediu profesionist, intr-una din cele mai dezvoltate tari capitaliste
  • salariu de minim 5,15$/ora (plafonul minim in SUA). Majoritatea angajatorilor platesc peste 6,5$/ora.
  • imbunatatirea limbii engleze
  • legarea de prietenii cu tineri din toata lumea, participanti si ei la W&T
  • experimentarea unui alt mediu cultural
  • vizitarea Americii
  • castigarea independentei financiare
  • castigarea unei sume de bani pe care nu ai putea sa o obtii pe un post similar in Romania

Durata

Programul Work and Travel se desfasoara pe perioada vacantei de vara (adica nu mai mult de 4 luni) si incepe din momentul in care ajungi pe unul dintre aeroporturile din SUA.

 

Aparitia programului Work and Travel

Departamentul de Stat American si-a dat seama ca multi din cei care vor sa cunoasca America prin intermediul programelor de schimb cultural vor totodata sa munceasca si sa faca bani. Castigand bani in State, se presupunea ca tinerii ar deveni mai atrasi de participarea intr-un astfel de program. Asa s-a nascut "Munca si calatorie" sau "Work and Travel". Programul isi pastreaza aceeasi forma de 11 ani, ca urmare a doua tendinte majore de dezvoltare a pietei americane:
  • cererea sezoniera de personal a companiilor americane;
  • aparitia oportunitatilor pentru studentii din Estul si Sud-Estul Europei, odata cu restructurarea si evolutia economico-sociala, in ceea ce priveste dobandirea unor experiente culturale si de munca in alte tari, printre care si SUA.
Pentru a promova schimbul intercultural al tinerilor si a solutiona nevoia manifestata de catre companiile americane, Departamentul de Stat american a venit cu programul Summer Work and Travel, ce functioneaza pe baza vizei J1. Conform acestei vize, posesorul are dreptul de a calatori si munci legal pe timpul vacantei de vara.


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.comStiri Vize USA&Canada