publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

VIZE PENTRU ARTISTI PROFESIONISTI

Viza pentru artisti profesionisti (tip P3), cunoscuta si ca viza pentru artisti unicat cultural, este acordata cetatenilor straini care intra in Statele Unite in principal pentru a presta, a preda sau a pregati ca artist sau performer in spectacole, individual sau ca parte a unui grup, in cadrul unui program comercial sau ne-comercial cu caracter de unicat cultural. Ambasada SUA nu poate asista solicitantul in gasirea unui loc de munca in Statele Unite.

Pentru a obtine statutul P-3, angajatorul din Statele Unite trebuie sa depuna la Departamentul Muncii (Department of Labor) o fisa a conditiilor de lucru (LCA - labor condition application) prin care sa ateste anumite caracteristici, intre care plata salariului standard aferent pozitiei respective si natura conditiilor de lucru oferite. Apoi angajatorul va trebui sa depuna la Serviciul de Imigrari (USCIS) petitia I-129 si, daca nu este altfel scutit prin lege, sa achite o taxa suplimentara de $500 pentru a sponsoriza lucratorul cu viza P-3. Dupa ce petitia a fost aprobata, USCIS va trimite solicitantului de viza formularul I-797 Notice of Action, care va putea fi folosit pentru a solicita viza. In cadrul USCIS functioneaza in mod curent un serviciu de preluare expeditiva a acestor tipuri de petitii. Pentru a afla mai multe despre procedura aprobarii petitiilor si despre procesarea urgenta a acestora, va rugam sa accesati pagina de web http://www.uscis.gov/.

Toti solicitantii de viza pentru artisti profesionisti trebuie sa foloseasca sistemul de programari. Pentru sistemul de programare, verificati aici care sunt instructiunile.

La interviul pentru viza, solicitantul de viza pentru artisti profesionisti va prezenta urmatoarele:

  • un formular DS-156 completat integral si semnat (inclusiv pentru minori);
  • un formular DS-157 daca solicitantul este barbat cu varsta intre 16 si 45 ani;
  • pentru cetatenii Romani, un pasaport valabil pe perioada sederii in SUA. Cetatenii unor alte tari trebuie sa prezinte un pasaport care sa fie valabil cel putin 6 luni dupa data la care acestia intentioneaza sa paraseasca teritoriul SUA.
    (Atentie: daca in pasaport sunt incluse mai mult de o persoana, se va face o solicitare separata pentru fiecare persoana care doreste viza);
  • chitantele de la Banca Transilvania (atat modelul completat de solicitant cat si varianta listata la imprimanta de catre functionarii bancii) ca dovada achitarii celor $131 pentru fiecare persoana (inclusiv minori);
  • o fotografie tip pasaport (verificati cerintele specifice pentru fotografie in format -Adobe Acrobat (25 Kb) sau Microsoft Word (112 Kb) - pentru specificatii); si
  • formularul in original I-797 Notice of Approval.

La interviul pentru viza, solicitantii de viza P-3 pot fi solicitati sa faca de asemenea dovada ca se califica pentru statutul de artisti unicat cultural. Lor li se poate cere sa aduca dovezi ca au experienta necesara in domeniul artistic in care doresc sa presteze in SUA.

Membrii familiei
Sotul/sotia si copiii minori necasatoriti ai solicitantului de viza P-3 pot solicita vize de dependent P-4 pentru a-l insoti sau urma pe acesta. Fiecare membru al familiei trebuie sa indeplineasca toate celelalte criterii de eligibilitate pentru viza, inclusiv dovada ca vor dispune de fonduri suficiente pentru a se intretine si ca vor parasi SUA atunci cand perioada aprobata de lucru a solicitantului principal ia sfarsit. Sotul/sotia si copiii detinatorului de viza P-3 nu au dreptul de munca pe toata perioada sederii in SUA.

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com



Stiri Vize USA&Canada