publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

VIZE PENTRU TRANSFER INTRA-COMPANIE

Viza pentru transferuri intra-companie (tip L) se acorda angajatilor companiilor multinationale cu filiale in Statele Unite care vor lucra temporar in SUA pentru firma mama. In unele cazuri, firmelor multinationale li se permite sa foloseasca si alte tipuri de viza pentru a-si trimite angajatii la lucru in Statele Unite. Orice intrebari legate de aceste proceduri trebuiesc adresate Sectiei Consulare din Ambasada SUA.

Pentru a obtine statutul L, angajatorul din Statele Unite trebuie sa depuna la Departamentul Muncii (Department of Labor) o fisa a conditiilor de lucru (LCA - labor condition application) prin care sa ateste anumite caracteristici, intre care plata salariului standard aferent pozitiei respective si natura conditiilor de lucru oferite. Apoi angajatorul va trebui sa depuna la Serviciul de Imigrari (USCIS) petitia I-129 si, daca nu este altfel scutit prin lege, sa achite o taxa suplimentara de $500 pentru a sponsoriza lucratorul cu viza L. Dupa ce petitia a fost aprobata, USCIS va trimite solicitantului de viza formularul I-797 Notice of Action, care va putea fi folosit pentru a solicita viza. In cadrul USCIS functioneaza in mod curent un serviciu de preluare expeditiva a acestor tipuri de petitii. Pentru a afla mai multe despre procedura aprobarii petitiilor si despre procesarea urgenta a acestora, va rugam sa accesati pagina de web http://www.uscis.gov/.

Toti solicitantii de viza pentru transfer intra-companie trebuie sa foloseasca sistemul de programari. Pentru sistemul de programare, verificati aici care sunt instructiunile.

La interviul pentru viza, solicitantul de viza pentru transfer intra-companie va prezenta urmatoarele:

  • un formular DS-156 completat integral si semnat (inclusiv pentru minori);
  • un formular DS-157 daca solicitantul este barbat cu varsta intre 16 si 45 ani;
  • pentru cetatenii Romani, un pasaport valabil pe perioada sederii in SUA. Cetatenii unor alte tari trebuie sa prezinte un pasaport care sa fie valabil cel putin 6 luni dupa data la care acestia intentioneaza sa paraseasca teritoriul SUA.
    (Atentie: daca in pasaport sunt incluse mai mult de o persoana, se va face o solicitare separata pentru fiecare persoana care doreste viza);
  • chitantele de la Banca Transilvania (atat modelul completat de solicitant cat si varianta listata la imprimanta de catre functionarii bancii) ca dovada achitarii celor $131 pentru fiecare persoana (inclusiv minori);
  • o fotografie tip pasaport (verificati cerintele specifice pentru fotografie in format -Adobe Acrobat (25 Kb) sau Microsoft Word (112 Kb) - pentru specificatii); si
  • formularul in original I-797 Notice of Approval.

La interviul pentru viza, solicitantii de viza L vor trebui sa faca de asemenea dovada ca sunt angajatii unei firme multinationale; ca au mai lucrat in strainatate pentru organizatia care ii transfera timp de cel putin un an in ultimii trei ani si ca vor lucra in SUA pentru acelasi angajator sau pentru o filiala sau sucursala acestuia; ca pozitia pe care sunt transferati are atributii manageriale sau executive ori implica anumite cunostinte specializate; si ca intentioneaza sa ramana doar temporar in SUA.

Detinatorii unei vize anterioare de tip J
Solicitantii unei vize pentru transfer intra-companie care au calatorit anterior in Statele Unite cu viza de tip "J" pot fi supusi legii celor doi ani de rezidenta in afara SUA atunci cand solicita viza L. In aceasta situatie, si in cazul in care solicitantul nu a implinit inca cei doi ani obligatorii de rezidenta in afara SUA, el/ea trebuie sa obtina derogare de la regula celor 2 ani inainte de a i se acorda viza H-1B. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/.

Membrii familiei
Sotul/sotia si copiii minori necasatoriti ai solicitantului de viza L-1 pot solicita vize de dependent L-2 pentru a-l insoti sau urma pe acesta. Fiecare membru al familiei trebuie sa indeplineasca toate celelalte criterii de eligibilitate pentru viza, inclusiv dovada ca vor dispune de fonduri suficiente pentru a se intretine si ca vor parasi SUA atunci cand perioada aprobata de pregatire a solicitantului principal ia sfarsit. Sotul/sotia si copiii detinatorului de viza L-1 nu au dreptul de munca pe toata perioada sederii in SUA. Minorii de varsta scolara cu statut L-2 pot studia in scoli publice, si in acest caz sunt obligati sa participe la cursuri.

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com



Stiri Vize USA&Canada