publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

VIZE PENTRU REPREZENTANTII MASS-MEDIA

Viza pentru reprezentantii media (tip I), uneori denumite si "viza de informare" este acordata cetatenilor straini care intra in Statele Unite ca reprezentanti de buna credinta ai unor institute de presa, de radio, de film sau orice alte medii de informare care au sediul central in afara Statelor Unite. Tot pentru viza tip I se califica si reprezentantii acreditati ai birourilor de turism aflate in subordinea unui guvern strain. Solicitantii vizei I nu au nevoie de o petitie depusa de catre angajatorul lor la Serviciul de Imigrari (USCIS). Ei pot solicita viza direct la Ambasada sau Sectia Consulara din tara unde isi au domiciliul.

La interviul pentru viza, solicitantul de viza pentru reprezentantii media va prezenta urmatoarele:

  • un formular DS-156 completat integral si semnat (inclusiv pentru minori);
  • un formular DS-157 daca solicitantul este barbat cu varsta intre 16 si 45 ani;
  • pentru cetatenii Romani, un pasaport valabil pe perioada sederii in SUA. Cetatenii unor alte tari trebuie sa prezinte un pasaport care sa fie valabil cel putin 6 luni dupa data la care acestia intentioneaza sa paraseasca teritoriul SUA.
    (Atentie: daca in pasaport sunt incluse mai mult de o persoana, se va face o solicitare separata pentru fiecare persoana care doreste viza);
  • chitantele de la Banca Transilvania (atat modelul completat de solicitant cat si varianta listata la imprimanta de catre functionarii bancii) ca dovada achitarii celor $131 pentru fiecare persoana (inclusiv minori);
  • o fotografie tip pasaport (verificati cerintele specifice pentru fotografie in format -Adobe Acrobat (25 Kb) sau Microsoft Word (112 Kb) - pentru specificatii); si
  • dovada ca solicitantul este angajatul unui institut de presa, de radio sau de film, unui birou de turism guvernamental sau unui orice alt mediu de informare si ca oricare dintre ele provine dintr-o tara straina.

Punctul de intrare in Statele Unite
Vizitatorii care intra in Statele Unite ca reprezentanti de buna credinta ai mass-mediei straine, ca si cei care sunt reprezentantii unor birouri de turism din subordinea unui guvern strain nu pot avea acces pe teritoriul SUA fara o viza de tip I, chiar daca provin dintr-o tara ce face parte din programul de eliminare a cerintei vizei (visa waiver program). Reprezentantii mass-media care incearca sa intre in Statele Unite cu viza de afaceri/turistica (tip B1/B2) sau in baza programului de eliminare a cerintei vizei (visa waiver program) vor fi intorsi de la punctul de intrare in SUA.

Membrii familiei
Sotul/sotia si copiii minori necasatoriti ai solicitantului de viza I pot solicita vize de dependent (tip I) pentru a-l insoti sau urma pe acesta. Fiecare membru al familiei trebuie sa indeplineasca toate celelalte criterii de eligibilitate pentru viza, inclusiv dovada ca vor dispune de fonduri suficiente pentru a se intretine si ca vor parasi SUA atunci cand vizita solicitantului principal ia sfarsit. Sotul/sotia si copiii detinatorului de viza I nu au dreptul de munca pe toata perioada sederii in SUA.

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com



Stiri Vize USA&Canada