publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

VIZE PENTRU OCUPATII DE SPECIALITATE

Legea privind Imigratia si Nationalitatea (INA) permite ca doar un anumit numar de vize pentru ocupatii de specialitate (tip H-1B) sa fie acordate in fiecare an. Munca depusa trebuie sa se incadreze in domenii ca arhitectura, inginerie, matematica, stiintele exacte, stiintele sociale, medicina si sanatate, educatie, afaceri, contabilitate, juridic, teologie si arte. Ambasada SUA nu poate asista solicitantul in gasirea unui loc de munca in Statele Unite.

Pentru a obtine statutul H-1B, angajatorul din Statele Unite trebuie sa depuna la Departamentul Muncii (Department of Labor) o fisa a conditiilor de lucru (LCA - labor condition application) prin care sa ateste anumite caracteristici, intre care plata salariului standard aferent pozitiei respective si natura conditiilor de lucru oferite. Apoi angajatorul va trebui sa depuna la Serviciul de Imigrari (USCIS) petitia I-129 si, daca nu este altfel scutit prin lege, sa achite o taxa suplimentara de $500 pentru a sponsoriza lucratorul cu viza H-1B. Dupa ce petitia a fost aprobata, USCIS va trimite solicitantului de viza formularul I-797 Notice of Action, care va putea fi folosit pentru a solicita viza. In cadrul USCIS functioneaza in mod curent un serviciu de preluare expeditiva a acestor tipuri de petitii. Pentru a afla mai multe despre procedura aprobarii petitiilor si despre procesarea urgenta a acestora, va rugam sa accesati pagina de web http://www.uscis.gov/.

Toti solicitantii de viza pentru ocupatii de specialitate trebuie sa foloseasca sistemul de programari. Pentru sistemul de programare, verificati aici care sunt instructiunile.

La interviul pentru viza, solicitantul de viza pentru ocupatii de specialitate va prezenta urmatoarele:

  • un formular DS-156 completat integral si semnat (inclusiv pentru minori);
  • un formular DS-157 daca solicitantul este barbat cu varsta intre 16 si 45 ani;
  • pentru cetatenii Romani, un pasaport valabil pe perioada sederii in SUA. Cetatenii unor alte tari trebuie sa prezinte un pasaport care sa fie valabil cel putin 6 luni dupa data la care acestia intentioneaza sa paraseasca teritoriul SUA.
    (Atentie: daca in pasaport sunt incluse mai mult de o persoana, se va face o solicitare separata pentru fiecare persoana care doreste viza);
  • chitantele de la Banca Transilvania (atat modelul completat de solicitant cat si varianta listata la imprimanta de catre functionarii bancii) ca dovada achitarii celor $131 pentru fiecare persoana (inclusiv minori);
  • o fotografie tip pasaport (verificati cerintele specifice pentru fotografie in format Adobe Acrobat (25 Kb) sau Microsoft Word (112 Kb)); si
  • formularul in original I-797 Notice of Approval

La interviul pentru viza, solicitantii pentru H-1B vor trebui sa faca dovada ca detin bagajul de cunostinte de inalta specializare necesar pentru postul pe care au fost angajati si ca detin o diploma academica sau echivalentul ei in specializarea respectiva, or ca poseda o experienta echivalenta cu o astfel de diploma. Acestora li se poate cere sa prezinte diploma universitara, adeverinte de serviciu, sau alte dovezi ca au experienta necesara in domeniul in care intentioneaza sa lucreze.

Detinatorii unei vize anterioare de tip J
Solicitantii unei vize pentru ocupatii de specialitate care au calatorit anterior in Statele Unite cu viza de tip "J" pot fi supusi legii celor doi ani de rezidenta in afara SUA atunci cand solicita viza H-1B. In aceasta situatie, si in cazul in care solicitantul nu a implinit inca cei doi ani obligatorii de rezidenta in afara SUA, el/ea trebuie sa obtina derogare de la regula celor 2 ani inainte de a i se acorda viza H-1B. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul Departamentului de Stat la http://travel.state.gov.

Membrii familiei
Sotul/sotia si copiii minori necasatoriti ai solicitantului de H-1B pot solicita vize de dependent H-4 pentru a-l insoti sau urma pe acesta. Fiecare membru al familiei trebuie sa indeplineasca toate celelalte criterii de eligibilitate pentru viza, inclusiv dovada ca vor dispune de fonduri suficiente pentru a se intretine si ca vor parasi SUA atunci cand perioada aprobata de lucru a solicitantului principal ia sfarsit. Sotul/sotia si copiii detinatorului de viza H-1B nu au dreptul de munca pe toata perioada sederii in SUA. Minorii de varsta scolara cu statut H-4 pot studia in scoli publice, si in acest caz sunt obligati sa participe la cursuri.

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com



Stiri Vize USA&Canada