publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

VIZE PENTRU MEMBRII DE ECHIPAJ

Viza pentru membrii de echipaj (tip D) permite celor care lucreaza pe nave maritime sau pentru companii aeriene sa intre in Statele Unite atunci cand nava sau avionul respectiv ajunge intr-un port sau un aeroport din SUA. Membrii de echipaj care trebuie sa calatoreasca in Statele Unite pentru a se imbarca pe vas sau aeronava au nevoie de viza combinata de tranzit/membru de echipaj (tip C1/D). Solicitantii vizelor D si C1/D trebuie sa prezinte o scrisoare de angajare de la firma pentru care lucreaza.

Toti solicitantii de vize pentru membrii de echipaj trebuie sa foloseasca sistemul de programari. Pentru sistemul de programare, verificati aici care sunt instructiunile.

La interviul pentru viza, solicitantul unei vize pentru membrii de echipaj va prezenta urmatoarele:

  • un formular DS-156 completat integral si semnat (inclusiv pentru minori);
  • un formular DS-157 daca solicitantul este barbat cu varsta intre 16 si 45 ani;
  • pentru cetatenii Romani, un pasaport valabil pe perioada sederii in SUA. Cetatenii unor alte tari trebuie sa prezinte un pasaport care sa fie valabil cel putin 6 luni dupa data la care acestia intentioneaza sa paraseasca teritoriul SUA.
    (Atentie: daca in pasaport sunt incluse mai mult de o persoana, se va face o solicitare separata pentru fiecare persoana care doreste viza);
  • chitantele de la Banca Transilvania (atat modelul completat de solicitant cat si varianta listata la imprimanta de catre functionarii bancii) ca dovada achitarii celor $131 pentru fiecare persoana (inclusiv minori)
  • o fotografie tip pasaport (verificati cerintele specifice pentru fotografie in format Adobe Acrobat (25 Kb) sau Microsoft Word (112 Kb) );
  • scrisoarea de angajare (in original). Daca solicitantul doreste viza C1/D pentru a se imbarca pe vas sau aeronava in Statele Unite atunci scrisoarea trebuie sa mentioneze cand si unde persoana este asteptata sa ajunga in SUA; si
  • daca este cazul, copie dupa carnetul de marinar al solicitantului.

Membrii de echipaj care doresc sa solicite si viza B-2 de turism trebuie sa aduca o chitanta separata privind plata taxei de procesare de $131 la Banca Transilvania si sa informeze ofiterul consular, la momentul interviului, asupra intentiei de a solicita doua tipuri de viza. Membrii de echipaj care solicita pentru prima oara viza C1/D au sanse diminuate de a li se aproba si o viza turistica fata de cei care pot demonstra ca au calatorit deja in mod corespunzator cu viza C1/D.

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.comStiri Vize USA&Canada