publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

Descriere Program H2B

Programul H2B a luat nastere pentru a oferi persoanelor cu varsta cuprinsa intre 21 si 40 de ani sansa de a munci legal in Statele Unite, prin intermediul vizei H2B ce are caracter temporar. Pentru a aplica la acest program nu trebuie sa fii neaparat student.

Fiecarui participant i se ofera, in primul rand, sansa de a cunoaste "din interior" modul de coordonare si de organizare intr-o firma americana. Prin H2B, mediul de lucru permite comunicarea directa cu colaboratorii, sefii si clientii firmei angajatoare, dar si acumularea unor cunostinte valoroase in domeniul profesional, precum si aprofundarea cunostintelor de limba engleza. Pe langa aceste avantaje care nu se evalueaza in bani, plecarea in SUA are ca principal scop castigul financiar.
Fiecare participant stie din tara care este firma angajatoare si postul pe care il va detine.
Durata maxima a acestui program este de 10 luni.
 
Alte informatii:
 • Programul H2B este disponibil multumita cererii americane pentru forta de munca.
 • De regula, perioada de procesare a dosarelor H2B este de 3 luni.
 • Verifica aceasta disponibilitate contactand una dintre firmele prezentate pe VizeAmerica.com.

Obtinerea vizei de lucru H2B nu este posibila fara detinerea unei oferta de munca.

Posibilitatea ca participantul sa isi gaseasca singur o oferta de munca este foarte scazuta. Justificarea vine din faptul ca acest tip de viza are la baza un formular mult mai restrictionant decat DS-2019 din cazul vizei J-1!

In plus fata de contractul de munca uzual, aprobarea vizei H2B are la baza o petitie obtinuta de la Departamentul de Munca al Statelor Unite din statul unde angajatorul solicita ocuparea locului de munca vacant si nu a gasit suficienta forta de munca local.

Prin urmare, chiar daca identificati o companie americana dornica sa va angajeze prin viza H2B trebuie sa apelati la organisme care au cunostintele necesare pentru a obtine derogarea si petitia.

Durata contractului de munca este data de nevoia de forta de munca a angajatorului dar nu poate depasi 1 an.

Nu se accepta locuri de munca legate de agricultura!

Exemple de locuri de munca:
 • housekeeping la hotel, companie de cleaning
 • operatori de utilije in companii de constructii
 • soferi de tir
 • menajere
 • sudori
 • instalatori de apa
 • mecanici
 • chelner, asistent bucatar, ajutor la servire

Salarizare

Conform FLSA (Fair Labor Standards Act), salariul minim tarifar pe economie IN 2006 este de 5.15USD/ ora pentru functii care nu implica venituri legale suplimentare. Angajatii care presteaza servicii ce implica prin natura lor venituri legale suplimentare, primesc un salariu fix de minim 2.17 USD/ ora la care se adauga sumele primite de la clienti. In medie se lucreaza 40 de ore pe saptamana, iar orele suplimentare sunt platite cu 150% din salariul tarifar.

Salarii tarifare minime difera de la stat la stat, minimul federal fiind doar un reper. De exemplu in Connecticut, incepand cu ianuarie 2006 minimum este 7.40 USD/ ora si respectiv 5.23USD/ ora.

Nu este permisa detinerea unui al doilea loc de munca.

Etapele de plata a salariului difera de la angajator la angajator. Se pot efectua plati saptamanale, o data la doua saptamani sau o data pe luna.

Cazare

Cazarea poate fi oferita de angajatorul american contra cost. Costurile difera in functie de statul unde angajatorul isi desfasoara activitatea. Prin conditiile de functionare aplicantul este raspunzator pentru a isi propria oferta de cazare. Cazarea poate veni sau nu in completarea pachetului salarial.

In cele mai multe cazuri ofertele de munca sunt insotite si de o oferta de cazare.

Retineri - Contributii

Angajatorul American nu are dreptul sa retina cota parte din venitul angajatului decat in baza unei hotarari emisa de catre o autoritate competenta. Pot exista exceptii in situatia in care angajatorul ofera studetului cazare si/ sau mese si in aceasta situatie pe statul de plata va apare rubrica "room and board" cu valoarea aferenta.

Participantul plateste taxe federale pe venit si acolo unde se prevede, se platesc si taxele locale pe venit din statul gazda. Participantul nu trebuie sa contribuie la sistemul de asigurari sociale sau la pensii sau la orice alte taxe, cu exceptia celor pe venit. In situatia in care participantul observa ca I s-au retinut alte taxe decat cele pe venit, este obligat sa informeze angajatorul imediat.

Fiecare stat gazda implica o cota de taxare diferita. In general participantii primesc informatii despre statul destinatie.

La incheierea anului fiscal, in baza formularelor primite de la angajator si cu ajutorul firmei recrutatoare sau un alt agent specializat in taxe, taxele pe venit se pot recupera, in diferite cote procentuale.

In general, mai toate firmele de recrutare ofera consiliere in domeniul fiscal pentru evitarea dublei impuneri si daca se doreste si pentru recuperarea taxelor platite conform legislatiei americane in vigoare.

 


 

 

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.comStiri Vize USA&Canada