publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

IMIGRANTII SPONSORIZATI DE FAMILIE

INFORMATII PENTRU SOLICITANTII DE VIZE DE IMIGRARE:
Persoanele care imigreaza în S.U.A. se împart în doua categorii: (I) persoane care pot obtine statutul de rezident permanent fara limitare numerica si (II) persoane care se supun limitarii numerice anuale. Cea de a doua categorie se împarte la rândul ei în
(A) imigranti sponsorizati de familie,
(B) imigranti în baza unui contract de munca,
(C) imigranti prin loteria vizelor "Diversity Visa".

II. IMIGRANTI CARE SE SUPUN LIMITARII NUMERICE
Cu conditia respectarii unor dispozitii legale tranzitorii, imigrarea în Statele Unite începând cu anul 1995 se va limita la un numar de 675.000 persoane pe an. Acest numar se împarte în trei sub-categorii distincte.

A. Imigranti sponsorizati de familie
Categoriile preferentiale de rude pot primi toate vizele neutilizate de rudele de gradul I, dar nu mai putin de 226.000 vize pe an. Categoriile preferentiale bazate pe legaturi de rudenie (la care limitele numerice minime sunt date între paranteze) sunt urmatoarele:

 1. F1 - Categoria întâi:
  fiii si fiicele necasatorite ale cetatenilor americani, precum si copiii acestora, dupa caz. (23.400)
 2. F2 - Categoria a doua:
  sotul/sotia, copiii si fiii/fiicele necasatorite ale rezidentilor permanenti. (114.200)
 3. F3 - Categoria a treia:
  fiii si fiicele casatorite ale cetatenilor americani împreuna cu sotii/sotiile si copiii acestora. (23.400)
 4. F4 - Categoria a patra:
  fratii si surorile cetatenilor americani, precum si sotii/sotiile si copiii acestora, în cazul în care cetatenii americani au împlinit 20 de ani. (65.000)

SOLICITAREA VIZELOR
Unii solicitanti, cum ar fi persoanele din categoriile profesionale prioritare, investitorii, unii imigranti speciali si imigrantii prin loteria vizelor pot înainta petitia în nume propriu. Pentru toate celelalte persoane, petitia va fi înaintata de o ruda sau de un potential angajator în numele acestora.

Solicitantii de vize de imigrare sponsorizati de familie vor solicita rudei cetatean sau rezident american sa depuna o petitie (formularul I-130) la cel mai apropriat birou al Serviciului pentru Cetatenie si Imigrare al SUA (USCIS). Vezi instructiuni despre Petitiile depuse in Statele Unite.

CATEGORIILE DE SOLICITANTI CARE NU SE CALIFICA PENTRU OBTINEREA UNEI VIZE/ DEROGARI
Pentru a proteja sanatatea, bunastarea si siguranta Statelor Unite, legislatia americana în domeniul imigrarii interzice eliberarea de vize anumitor solicitanti. Printre acestia se numara persoanele care sufera de o boala contagioasa cum ar fi tuberculoza, sau de o tulburare fizica sau mentala periculoasa, sau care sunt dependenti de droguri; care au comis infractiuni grave, inclusiv cele care implica degradare morala, traficul de droguri, prostitutia sau proxenetismul; care sunt teroristi sau comit acte subversive, sunt membri ai unui partid totalitar sau sunt fosti criminali de razboi nazisti; care este probabil sa cada în sarcina statului american; au intrat în SUA prin frauda sau alte mijloace ilegale; sau care nu se califica sa obtina cetatenia americana. Unii benenficiari ai vizelor de schimb cultural trebuie sa locuiasca doi ani în afara Statelor Unite. Medicii care doresc sa practice medicina trebuie sa promoveze un examen de calificare înainte de a li se acorda vize de imigrare.

Daca solicitantul se încadreaza în vreuna din restrictiile de mai sus, va înainta o declaratie privind faptele respective catre ofiterul consular, care îl va informa pe acesta daca legea prevede o posibilitate de derogare.

 

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.comStiri Vize USA&Canada