publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

IMIGRANTI IN BAZA UNUI CONTRACT DE MUNCA

INFORMATII PENTRU SOLICITANTII DE VIZE DE IMIGRARE:
Persoanele care imigreaza în S.U.A. se împart în doua categorii: (I) persoane care pot obtine statutul de rezident permanent fara limitare numerica si (II) persoane care se supun limitarii numerice anuale. Cea de a doua categorie se împarte la rândul ei în
(A) imigranti sponsorizati de familie,
(B) imigranti în baza unui contract de munca,
(C) imigranti prin loteria vizelor "Diversity Visa".

II. IMIGRANTI CARE SE SUPUN LIMITARII NUMERICE
Cu conditia respectarii unor dispozitii legale tranzitorii, imigrarea în Statele Unite începând cu anul 1995 se va limita la un numar de 675.000 persoane pe an. Acest numar se împarte în trei sub-categorii distincte.

B. Imigranti in baza unui contract de munca.
Pentru aceasta categorie, împartita în cinci grupe preferentiale (procentul limitei anuale fiind indicat între paranteze) se pune la dispozitie anual un numar total minim de 140.000 vize de imigrare, dupa cum urmeaza:

  1. F1 - Categoriile profesionale:
    Persoane cu aptitudini deosebite în domeniul stiintelor, artelor, învatamântului, afacerilor sau sportului; profesori si cercetatori de marca; precum si unii presedinti si directori executivi de companii multinationale (28,6%).
  2. F2 - Membri ai unor profesiuni:
    Persoane cu studii superioare în diferite domenii, precum si persoane cu pregatire si aptitudini deosebite în domeniul stiintelor, artelor si afacerilor (28,6%).
  3. F3 - Persoane cu studii medii, muncitori calificati si necalificati:
    Persoane de diferite profesii care au bacalaureatul, muncitori calificati cu cel putin doi ani de experienta, precum si alti muncitori care sunt calificati în meserii pentru care exista o mare cerere pe piata muncii în SUA (28,6%).
  4. F4 - Imigranti speciali:
    anumiti slujitori ai religiei, pastori/preoti, angajatii unor organizatii internationale si membrii de familie ai acestora, precum si actuali sau fosti angajati ai Guvernului american cu recomandari. (7,1%).
  5. F5 - Investitori:
    persoane care creeaza locuri de munca pentru cel putin zece persoane care nu se numara printre rude lor, printr-o investitie de capital într-o noua societate comerciala în Statele Unite. Capitalul minim necesar se situeaza între 500.000 si 1.000.000 dolari, în functie de rata de ocupare a fortei de munca în respectiva zona geografica (7,1%).

SOLICITAREA VIZELOR
Unii solicitanti, cum ar fi persoanele din categoriile profesionale prioritare, investitorii, unii imigranti speciali si imigrantii prin loteria vizelor pot înainta petitia în nume propriu. Pentru toate celelalte persoane, petitia va fi înaintata de o ruda sau de un potential angajator în numele acestora.

Solicitantii de vize de imigrare în baza unui contract de munca trebuie sa fie beneficiarii unei petitii I-140 aprobate de USCIS. Persoanele din categoriile profesionale prioritare pot depune petitia la USCIS în nume propriu, în timp ce pentru persoanele din alte categorii, petitiile vor trebui depuse de potentialii angajatori. Înainte de a depune o petitie la USCIS, persoanele cu studii superioare si medii de diferite profesii, precum si muncitorii calificati si necalificati trebuie sa obtina aprobarea din partea Departamentului Muncii prin care se atesta ca în SUA nu exista persoane calificate disponibile pentru locul de munca vizat de acestia în SUA.

Imigrantii speciali, rezidentii care se reîntorc în SUA si angajatii guvernului Statelor Unite trebuie sa solicite acordarea vizei de la Secretarul de Stat al SUA prin intermediul unui birou consular al SUA din strainatate. Toate celelalte categorii de imigranti speciali trebuie sa depuna o petitie I-360 la INS.

Investitorii trebuie sa depuna la USCIS o petitie folosind formularul I-526.

Imigrantii prin loteria "Diversity Visa" trebuie sa depuna o cerere la Departamentul de Stat al SUA. Informatiile privind înscrierea la loterie vor fi comunicate în fiecare an de catre Departamentul de Stat. Informatiile privind programul DV-2009 sunt prezentate la sectiunea "Loteria vizelor Diversity Visa".

Departamentul de Stat îl va informa pe beneficiarul petitiei (solicitantul de viza) despre primirea acesteia de la biroul care a aprobat-o. Solicitantul de viza va primi instructiuni suplimentare în acel moment.

CATEGORIILE DE SOLICITANTI CARE NU SE CALIFICA PENTRU OBTINEREA UNEI VIZE/ DEROGARI
Pentru a proteja sanatatea, bunastarea si siguranta Statelor Unite, legislatia americana în domeniul imigrarii interzice eliberarea de vize anumitor solicitanti. Printre acestia se numara persoanele care sufera de o boala contagioasa cum ar fi tuberculoza, sau de o tulburare fizica sau mentala periculoasa, sau care sunt dependenti de droguri; care au comis infractiuni grave, inclusiv cele care implica degradare morala, traficul de droguri, prostitutia sau proxenetismul; care sunt teroristi sau comit acte subversive, sunt membri ai unui partid totalitar sau sunt fosti criminali de razboi nazisti; care este probabil sa cada în sarcina statului american; au intrat în SUA prin frauda sau alte mijloace ilegale; sau care nu se califica sa obtina cetatenia americana. Unii benenficiari ai vizelor de schimb cultural trebuie sa locuiasca doi ani în afara Statelor Unite. Medicii care doresc sa practice medicina trebuie sa promoveze un examen de calificare înainte de a li se acorda vize de imigrare.

Daca solicitantul se încadreaza în vreuna din restrictiile de mai sus, va înainta o declaratie privind faptele respective catre ofiterul consular, care îl va informa pe acesta daca legea prevede o posibilitate de derogare.

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com



Stiri Vize USA&Canada