publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

VIZE DE LOGODNA

Un cetatean strain care ar dori sa intre în Statele Unite pentru a se casatori cu un cetatean american si pentru a locui în SUA trebuie sa obtina o viza K-1.

PETITIA
Pentru a crea clasificarea de viza K-1 pentru o logodnica (sau logodnic) de alta nationalitate, un cetatean american trebuie sa depuna o petitie pentru logodna, formularul I-129F, la Serviciul de Cetatenie si Imigrare (USCIS) care are jurisdictie asupra locului de resedinta din SUA a petitionarului. Astfel de petitii nu pot fi adjudecate în afara Statelor Unite. Petitia aprobata va fi înaintata de USCIS la biroul consular american unde logodnicul/logodnica, cetatean strain, va solicita viza. Petitia este valabila o perioada de patru luni de la data la care a fost aprobata de USCIS si poate fi revalidata de catre ofiterul consular.

SOLICITAREA UNEI VIZE DE LOGODNA
Ofiterul consular va înstiinta pe beneficiar de îndata ce petitia de logodna este primita si îi va pune la dispozitie beneficiarului formularele si instructiunile necesare pentru a solicita o viza K. Un solicitant de viza de logodna este un potential imigrant si de aceea trebuie sa prezinte documente similare cu cele cerute unui solicitant de viza de imigrare. În mod normal sunt cerute urmatoarele documente:

  • Pasaport valabil
  • Certificat de nastere
  • Sentinta de divort sau certificat de deces care arata desfacerea tuturor casatoriilor anterioare
  • Cazier juridic din toate localitatile unde a locuit dupa împlinirea vârstei de 16 ani
  • Examen medical
  • Acte de garantie
  • Dovezi ale relatiei avute cu petitionarul
  • 2 Fotografii - vezi instructiunile pentru fotografii (Adobe Acrobat (25 Kb) sau Microsoft Word (112 Kb) - pentru specificatii).

ALTE INFORMATII
Atât petitionarul cât si beneficiarul trebuie sa fie liberi din punct de vedere legal si sa doreasca sa încheie o casatorie în Statele Unite. Petitionarul si beneficiarul trebuie sa se fi cunoscut în persoana în ultimii doi ani, cu exceptia cazului în care procurorul SUA acorda o derogare de la aceasta cerinta. De îndata ce procesarea cazului s-a încheiat si solicitantul este în posesia tuturor documentelor, ofiterul consular va intervieva logodnicul/logodnica. Daca se califica, viza i se va elibera, valabila pentru o intrare timp de sase luni. Se colecteaza o taxa nerambursabila de 100 dolari SUA (se accepta numai numerar sau cecuri de calatorie).

DUPA INTRAREA ÎN SUA
Logodnicul/logodnica, cetatean strain, trebuie sa solicite autorizatie de lucru de la USCIS. Casatoria trebuie sa aiba loc în timp de 90 de zile de la data admiterii în Statele Unite. Dupa casatorie, sotul/sotia trebuie sa ia legatura cu biroul USCIS pentru a stabili o evidenta ca rezident permanent al SUA cu statut conditionat. Dupa doi ani, cetateanul strain poate solicita la USCIS ridicarea statutului conditionat.

INFORMATII SUPLIMENTARE
Membri de familie
Copiii minori, necasatoriti ai unei persoane cu statut K-1 beneficiaza de satut derivativ K-2 de la parinte atât timp cât sunt numiti pe petitie. Daca respectivul copil însoteste parintele ce intra în SUA cu viza de logodna sau îl urmeaza în timp de un an de la data eliberarii vizei K-1, nu este nevoie de o petitie separata. Dupa aceea, va fi nevoie de o petitie de imigrare separata.

Posibilitatea de a lucra
Logodnicul/logodnica cetatean strain trebuie sa solicite permis de lucru de la USCIS.

MOTIVE PENTRU CARE NU SE POATE ELIVERA VIZA/DEROGARI
Solicitantilor care sufera de o boala contagioasa, sau care sufera de tulburari fizice sau mentale periculoase; care sunt dependenti de droguri; care au comis fapte criminale grave, inclusiv fapte care implica degradare morala, trafic de droguri, si prostitutie; care este probabil sa cada în sarcina statului; care au încercat sa intre în Statele Unite prin frauda sau alte mijloace ilegale, sau care nu pot primi cetatenia americana, trebuie sa li se refuze viza. Celor care au beneficiat de vize de schimb cultural li se aplica cerinta legii de a locui în afara SUA timp de doi ani. Daca se determina ca nu se califica sa obtina o viza, ofiterul consular va informa solicitantul daca legea prevede vreo derogare.

ALTE ÎNTREBARI
Pentru alte întrebari referitoare la obtinerea formularului I-129F, la modul si locul unde se depune acest formular, contactati biroul local INS pentru detalii. Pentru întrebari despre procesarea solicitarii de viza peste hotare, contactati biroul consular respectiv.

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com



Stiri Vize USA&Canada