publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

Informatii Importante

Documentele necesare pentru solicitarea vizei
Petitionarul/sponsorul unui imigrant sponsorizat de familie trebuie sa furnizeze un act de garantie, formularul I-864. Solicitantii de vize de imigrare care nu sunt bazate pe legaturi de rudenie trebuie sa demonstreze ca nu vor cadea în sarcina statului american. Toti solicitantii trebuie sa prezinte anumite documente personale cum ar fi pasapoarte, certificate de nastere, caziere juridice, precum si alte documente de stare civila. Ofiterul consular va informa solicitantii de viza asupra documentelor necesare pe masura ce acestea vor fi procesate.

Examenele medicale
Înainte de eliberarea unei vize de imigrare, fiecare solicitant de viza, indiferent de vârsta, trebuie sa efectueze un examen medical. Examinarea va fi facuta de un medic desemnat de ofiterul consular. Costul examenului medical va trebui suportat de solicitant, pe lânga taxele pentru solicitarea vizei.

Taxele de viza
Costul unei cereri pentru acordarea vizei de imigrare este de 335 dolari SUA. Incepand cu data de 8 martie 2005 o noua suprataxa de securitate pentru viza de imigrare de 45 de dolari SUA trebuie achitata de catre solicitantii de vize de imigrare, inclusive de cei care solicita vize in cadrul programului loteriei Diversity Visa. Costul unei cereri pentru acordarea vizei de imigrare este de 335 dolari SUA. Taxele se platesc pentru fiecare persoana, indiferent de vârsta si nu sunt rambursabile. Taxele nu trebuie trimise la biroul consular decât daca acest lucru este solicitat în mod expres. Serviciul BCIS aplica taxe suplimentare pentru petitiile depuse la aceasta institutie.

Limitarile numerice
Ori de câte ori exista mai multi solicitanti care se califica pentru o anumita categorie decât sunt numere de viza disponibile, categoria va fi considerata supra-aglomerata, iar vizele de imigrare se vor elibera în ordinea cronologica în care au fost depuse petitiile, pâna când se atinge limita numerica a categoriei. Data depunerii petitiei devine data de prioritate. Vizele de imigrare nu se pot elibera înainte de a se ajunge la data de prioritate a petitiei solicitantului. În anumite categorii supra-aglomerate, perioada de asteptare poate fi de mai multi ani pâna când se ajunge la data de prioritate. Pentru a afla cele mai recente date de prioritate, consultati Buletinul informativ privind vizele. http://www.travel.state.gov/visa/frvi_bulletin.html

Diverse
Deoarece nu se pot da nici un fel de asigurari prealabile privind acordarea vizei, solicitantilor li se recomanda sa nu faca aranjamentele finale de calatorie, sa nu isi înstraineze proprietatile si sa nu renunte la locul de munca pâna când nu li s-a eliberat viza. Viza de imigrare este valabila sase luni de la data eliberarii, în afara situatiei în care solicitantul împlineste vârsta de 21 de ani sau examenul medical expira pe parcursul perioadei de valabilitate de sase luni a vizei, ceea ce scurteaza termenul de valabilitate a vizei pâna la aceasta data de expirare.

Cu câteva exceptii, toate persoanele nascute în SUA au dreptul sa solicite cetatenia americana. Persoanele nascute în alte tari decât SUA pot solicita cetatenia americana, conform legislatiei acestei tari, în cazul în care: unul dintre parinti s-a nascut sau a fost naturalizat cetatean american sau unul dintre parinti era cetatean american în momentul nasterii solicitantului.

Orice solicitant care considera ca are dreptul la cetatenia americana nu ar trebui sa solicite o viza pâna nu i se stabileste cetatenia de catre ofiterul consular.

Formularele de solicitare a vizei sunt in limba engleza, dar asistentii nostri va pot pune la dispozitie traducerea lor in limba romana. Daca nu vorbiti limba romana sau engleza va trebui sa fiti insotiti la interviu de un traducator. Accesul traducatorului dvs. in ambasada se va face pe baza unui act de indentitate.

Stiri si anunturi

Tabelul taxelor consulare s-a modificat incepand cu data de 8 martie 2005. Mai jos sunt listate taxele noi si cele modificate care se percep solicitantilor de vize de imigrare:

Art. 36 • Suprataxa de securitate pentru viza de imgrare de 45.00 dolari SUA se percepe tuturor solicitantilor de vize de imigrare, inclusiv pentru vizele din cadrul programului loterie Diversity Visa;

Art. 33 • Suprataxa pentru programul de Loterie Diversity Visa de 375.00 dolari SUA;

Art. 35a • Determinarea redobandirii statutului de resident permanent al SUA de 400.00 dolari SUA;

Art. 35b • Scrisoare de transport pentru rezidenti permanenti ai SUA de 165.00 dolari SUA.

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.comStiri Vize USA&Canada