publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

Viza J1

Exchange Visa (J1) este destinata celor care calatoresc prin programele de schimb cultural si poate fi obtinuta doar prin intermediul organizatiilor acreditate de catre Departamentul de Stat American.Verifica adresa urmatoare pentru mai multe informatii:
http://exchanges.state.gov/
education/jexchanges/ private/swt.htm

J1 nu este o viza de emigrare si se obtine in urma unui interviu la Ambasada SUA. Inainte de sustinerea interviului, trebuie sa completezi corect dosarul de aplicare.
Dosarul pentru ambasada trebuie sa contina:
 • Pasaport in original;
 • Formularul de viza DS 2019;
 • Formularele de aplicare pentru viza DS 156, DS 158, DS 157 (numai pentru pers. de sex masculin);
 • Taxa consulara ($131);
 • Chitanta care confirma efectuarea platii taxei SEVIS;
 • Carnet de student (vizat la zi, cu notele trecute si semnate);
 • Foaie matricola (in plic sigilat, care aplicat parafa universitatii);
 • Adeverinta de student (alta decat cea pentru inscriere);
 • Dosar plic;
 • 2 fotografii conform normelor de fotografiere ale ambasadei SUA.
Despre DS 2019

Formularul DS-2019 este documentul pe baza caruia aplici pentru viza si se ridica de la sediul AE, dupa ce toate documentele necesare procesului de aplicare au fost depuse, iar costul programului a fost platit in totalitate.DS 2019 este emis de catre sponsorul programului. Acest formular reprezinta etapa finala a procesului de aplicare si contine toate datele necesare pentru obtinerea vizei. DS 2019 trebuie datat si semnat de catre posesor si va fi atasat ulterior la dosarul pentru ambasada. Dupa obtinerea vizei, formularul este sigilat in plic de catre ofiterul consular si capsat de pasaport.

Foarte important Este interzisa desfacerea sau ruperea plicului inainte de a ajunge in Statele Unite. Acesta va fi desfacut doar de catre ofiterul de la oficiul de emigrari, din aeroport.

Despre SEVIS
SEVIS (Student Exchange Visitor Information System) este un sistem de monitorizare a tuturor participantilor in programele de tipul Work and Travel, creat de guvernul Statelor Unite inca din 2003. Prin aceasta metoda de monitorizare, fiecare participant este obligat sa furnizeze catre sponsor urmatoarele informatii:
 • sa confirme inceperea programului si sa trimita sponsorului adresele la care poate fi gasit in Statele Unite (chiar daca adresele la care poate fi gasit sunt doar temporare: hotel sau camin), in decurs de cel mult 20 de zile de la data de incepere a programului (data inscrisa in statutul de eligibilitate - formularul DS-2019)
 • sa anunte sponsorului orice modificare de adresa, in decurs de cel mult 10 zile.
 
Furnizarea acestor informatii este obligatorie pentru toti participantii in programele Work and Travel sau Career Training, posesori ai vizei J1, iar inregistrarea se face prin accesarea www.sevis.org

 


About VizeAmerica.com Contact VizeAmerica.com


© 2003 - 2007 VizeAmerica.com Toate drepturile rezervate. VizeAmerica.com®

Termeni si Conditii    Date Private    Program Afiliere    Contact

Check Page Ranking Director WEB

Romanian Top66
Portalul VizeAmerica.com

publicitate pe vizeamerica.com

publicitate pe vizeamerica.comStiri Vize USA&Canada